RSS
Tools
Biznis.Eu.Mk
Nov 24

Пронајди компанија

Компании
Хотел Скардус PDF Печати Е-пошта
Хотели
logoskardus

 

адреса: Илинденска блок 87/12- 9
телефон: (044) 361 227; (044) 361 228
локација: Шар Планина
web: www.hotelscardus.com

Located on Popova sapka only 18 km from Tetovo, the Hotel Sacrdus features indoor pools, a sauna, a Turkish bath and a fitness center, all free of charge. A spa and health club and massage services are available for a fee for our visitors. Free private parking is available on site and free Wi-Fi is available in public areas.

The Scardus hotel is an ideal destination for adventure holidays, family vacations, group and corporate events, as well as nature lovers, seeking peace and tranquility.

The Hotel comprises of 35 spacious apartments finished to high standards, including laminate flooring, under floor heating, fully fitted kitchen inclusive of appliances and furniture which is of high quality. Each room at the hotel Scardus includes a TV with cable channels and a minibar. Some rooms have a sofa and a dining table. The private bathroom is fitted with a bathtub, free toiletries and a hairdryer. A private balcony, opening to mountain views, is featured in some of the units.

Complementing the Hotel, there are various amenities including a Reception, Night Bar, Restaurant, Ski Rooms and Laundry, Children’s Indoor playing area, Conference Hall.

The hotel Scardus Restaurant serves a variety of delicious local and international cuisine and excellent wines in a relaxing atmosphere and beautiful surroundings.

Whether you are looking for an active holiday, adventures, relaxation, family vacation or facilities for business events, Scardus Hotel Resort is the place to visit!

hotelskardus2hotelskardus3hotelskardus4hotelskardus5hotelskardus6

 
Хотел Емка PDF Печати Е-пошта
Хотели

Хотел Емка

адреса: Илинденска б.б.

телефон: (044) 331 145

Хотел Емка Компани се наоѓа на улица Илинденска Б.Б на излез од Тетово за Гостивар, поточно до Универзитетот на Југоситочна Европа (UEJP).

Хотелот е со капацитет од 35 соби меѓу кои 6 апартмани. Собите располагаат со ТВ, Wi-Fi, телефони, клима и греење, фен и екстра собни услуги.

Во рамките на хотелот се ресторанот, фитнес клубот, сопствениот паркинг како и летна тераса.

emka1emka2emka3emka3emka5

emka6emka7emka8emka9emka10

 
Хотел Сателит PDF Печати Е-пошта
Хотели
satelitlogo

Адреса: УЛ.2 бр.1 населба Карпош,Куманово,Р.Македонија
Телефон: 389 31 475 999
Web: www.satelit.com.mk

Хотелскиот капацитет располага со 40 луксузно опремени соби од кои:

- 8 двокреветни соби (француски кревет)
- 22 двокреветни соби (одвоени кревети)
- 2 еднокреветни соби
- 6 апартмани
- 2 лукс апартмани
Хотелскиот капацитет е со вкупно 96 легла. На гостите им е обезбеден деноноќен паркинг простор, бесплатно користење на отворен базен. Во склоп на хотелскиот комплекс се наоѓа и бензинската пумпа Сателит која располага со сите видови на горива и Т.Н.Г. која работи 24 часа.

satelit1satelit2satelit3satelit4satelit5

satelit6satelit7satelit8satelit9satelit10

 
Фруит ДООЕЛ PDF Печати Е-пошта
Прехрамбена индустрија
fruitlogo

Адреса:1000, Скопје, Македонија
Телефон:+389 (02) 2549 090
Web: www.fruitdooel.mk

fruit1fruit2fruit3fruit4fruit5

 
Градинар PDF Печати Е-пошта
Прехрамбена индустрија
gradinarlogo

Адреса:Овчеполски пат бб. 2220, Свети Николе, Македонија
Телефон:+398 (032) 444 155
Web: www.gradinar.com.mk

Градинар е компанија со повеќе децениска традиција на работење (од 1975 година).

Примарна дејност е производство на раноградинарски земјоделски производи и нивен пласман на пазарите ширум Европа. Оранжериите Градинар располагаат со 18 хектари стакленици и 10 хектари земјиште под отворено, опремени со систем за автоматско наводнување и потхранување на растенијата и одржување на потребната температура.

Производот кој е заштитен знак на оранжериите Градинар е доматот, но препознатливи се и по краставиците, корнишоните, пиперката ајварка, брокулата, зелката, лубениците, дињите...

Производите ги карактеризира врвен квалитет кој е плод на посветеноста, етиката и стручноста во работењето, надополнети со географската поставеност на оранжериите (во централниот дел на Македонија на рамницата Овче поле) која располага со повеќе од 280 сончеви денови во годината.

Нашето мото е најдобар квалитет на производоте, конкурентна цена на пазарот и прилагодување на производството кон потребите на пазарот и клиентите.

gradinar1gradinar2gradinar3gradinar4gradinar5

gradinar6gradinar7gradinar8gradinar9gradinar10

 
Станком PDF Печати Е-пошта
Производи од Пластика
STANKOM

Адреса: Продажен салов во Куманово,Р.Македонија
Телефон:+389 (031) 428 827
Мобилен:+389 (070) 687 011
Web: www.stankom.eu.mk

stankom2stankom1stankom3

 
Бучим PDF Печати Е-пошта
Рудници
bucimlogo

Адреса:Св.Спасо Радовишки бб Радовиш,Р.Македонија
Телефон:+389 (032) 637 004
Web: www.bucim.com.mk

Во 1979 год. по период на повеќе годишни истражувања на бакарните минерализации во рудниот реон Бучим – Дамјан - Боров дол, започнува со редовна работа рудникот за бакарна руда “Бучим”. Бакарната руда се одкопува со технологии на површинска експлоатација. Ископаните јалови маси се допонираат на надворешно одлагалиште, а одкопаната руда се процесуира низ технолошкиот процес за примарна преработка и збогатување.Одпадните маси од процесот на флотациската концентрација е флотациска јаловина со помош на систем на отворен канал гравитациски се носи во депонија на хидројаловиште каде со помош на хидроциклонска пумпна станица се врши класирање на флотациската јаловина на производи, прелив и песок. Со песокот се гради круната на браната а преливот влегува во таложното езеро каде се врши таложење на цврстата фаза а водената фаза влегува во водено огледало каде водата како повратна рецилкулациона се користи како технолошка вода за потребите на погонот флотација.


bucim1bucim2bucim3bucim4bucim5

bucim6bucim7bucim8bucim9bucim10

 
Хаџиски PDF Печати Е-пошта
Продавница за Миленици
hadziskilogo

Aдреса: фабрика Чик, на влез на Куманово,Р.Македонија
Телефон: 031 424774/072209145
Web: www.hadziski.com.mk

hadziski1hadziski2hadziski3hadziski4hadziskilogo

 
Александар Војнески PDF Печати Е-пошта
Евенти
aleksandarlogo

Адреса: 1000,Скопје
Web: www.aleksandar-vojneski.eu.mk

Настапи и Натпревари

- Меѓународно натпреварување на млади музичари "Петар Конјовик" Белград, Р. Србија 04-12.05.2011 год - седмо место виолина


- Трет државен натпревар на млади музичари 24-27.04.2012 Скопје, Р. Македонија - Прва награда виолина

- Трет државен натпревар на млади музичари 24-27.04.2012 Скопје, Р. Македонија - Прва награда солфеж

- Шести меѓународен музички фестивал 17-23.03.2013 Арангеловац Р. Србија - Прва награда виолина

- Шесто меѓународно натпреварувањена гудачи 17-24.04.2013 Ниш, Р. Србија - Трета награда виолина

- Државен натпревар на ученици и студенти 24-27.04.2013 Скопје, Р. Македонија - Трета награда солфеж

- Државен натпревар на ученици и студенти 24-27.04.2013 Скопје, Р. Македонија - Прва награда виолина

- Меѓународен арт фестивал-натпревар" Езерски бисери" 2013 Струга, Р. Македонија - Лауреат втор степен

- Петти државен натпревар на млади музичари мај 2014 Скопје, Р. Македонија :
СОЛФЕЖ
- Специјална прва награда на општински натпревар
- Прва награда на регионален натпревар
- Прва награда на државен натпревар
ВИОЛИНА
- Прва награда на општински натпревар
- Прва награда на регионален натпревар
- Втора награда на државен натпревар

Меѓународен арт фестивал-натпревар " Езерски бисери" август 2014 Струга, Р. Македонија - Лауреат трет степен

aleksandar1aleksandar2aleksandar3aleksandar4aleksandar5

 
Валвинг PDF Печати Е-пошта
Греење и Ладење
valvinglogo

адреса:ул. Скупи бр.22/2 1000, Скопје, Македонија
Тел:+389 (02) 30 911 00/(078) 404 757
web: www.valving.com.mk

ВАЛВИНГ дооел е фирма која се занимава со увоз, продажба и монтажа на опрема за :

-греење и соларни системи,

-водовод и одвод,

-чешми и галантерија за бањи.

Благодарение на искусниот и квалитетен кадар на пазарот нудиме оптимални решенија, а тоа значи квалитетен производ или услуга со прифатлива цена.Со оваа проблематика се занимаваме 15 години, а “задоволен“ муштерија е наша главна цел и мото во работењето.

Дел од брендовите во нашата понуда:

Македонија

ALES 

Полска

FERRO

WEBERMAN

SALUS

HYDROFLEX

Германија

COPA

VIEGA

Бугарија

SUNSYSTEM

valving1valving2valving3valving4valving5

 

 
Ми Транс PDF Печати Е-пошта
Градежништво
mitranslogo

адреса:Село Велешта,Струга,Р.Македонија
Тел:+389(046) 552 552 /(070) 333 513
web: www.mitrans.eu.mk

Друштво за превоз, трговија и услуги МИ ТРАНС Â увоз-извоз Велешта
ДООЕЛ Струга.

Нашата фирма постои од 2002 година. Таа е  фирма која располага со обемна механизација од: камиони, багери, кипери, миксери , цистерни, бетонски пумпи и др.
Нашата дејност е:
-Ископ и транспорт на земја и  камен со сопствени возила.
-Сопствен каменолом
- Сепарација на песок во која се сепарираат и се врши продажба на сите фракции на песок, тампон и камен.
-Бетонска база во која се произведуваат сите марки на бетон.
- Транспорт на бетон со миксери и  со пумпа
- За сите производи имаме сертификат за квалитет

Вашата доверба е наша одговорност за која Ви гарантираме со квалитет на нашите производи.

 

 
Мр. Тонер PDF Печати Е-пошта
Канцелариски Материјали
logomrtoner

адреса:ул.11-ти Октомври,Куманово,Р.Македонија
Тел:+389 (031) 426 555
web: www.mrtoner.mk

- Полнење и сервис на тонер касети и кертриџи за ласерски и инџет принтери

- Продажба на принтери тонер касети, кертриџи, рибони

- Изработка на печати

- Гравирање

- Печатење

mrtoner1mrtoner2mrtoner3mrtoner4mrtoner5

 
Макоков PDF Печати Е-пошта
Резервни Делови
 makklogo

адреса:ул.Димо Хаџи Димов бр.40 лок.1,1000 Скопје
Тел.+389 (02) 2527 445
Факс.+389 (02) 2527 445
web: www.makokov.eu.mk

makokov1makokov2makokov3makokov4makokov5

 
Хотел Рамада Плаза PDF Печати Е-пошта
Хотели
logoRamada


Aдреса: Граничен премин Богородица
Телефон: (034) 219 500
Телефон 2: (034) 230500
Web: www.ramadaplazagevgelija.com

 

Групацијата Рамада Ворлдвајд може да се пофали со над 900 сместувачки објекти во над 50 земји во светот, а Рамада Плаза Гевгелија како дел од неа ги нуди сите услуги кои се очекуваат од еден хотел што исполнува интернационални стандарди.

Рамада Плаза Гевгелија, луксузен хотел со 5 ѕвезди, кој е лоциран близу Македонско - Грчката граница, располага со грандиозно Принцес Казино, спа центар / салон за убавина Силуете, внатрешен и надворешен базен за пливање, сали за конференции, два ресторани, бар, ноќен клуб, игротека, луксузна продавница.

Хотелот нуди раскошен комфор во 123 Делукс и Клуб соби, 2 апартмани, 3 Јуниор апартмани и 1 Претседателски апартман. Елегантно декорирани, просторни и луксузни, сите соби располагаат со бесплатен интернет пристап, ЛЦД ТВ со сателитски програми и удобно катче за релаксација.

Сафир е најголемото место за банкети и конференции и може да смести до 300 лица во банкет стил, 500 лица за коктели и 300 лица за презентација во театар стил.

За прв пат хотел во Македонија, Рамада Плаза Гевгелија, е награден во Лондон за најдобар хотел во Европа, Блискиот Исток и Африка во рамки на ланецот хотели на Виндам Хотел Груп со златна статуетка во категоријата Квалитет: водење според стандардите на брендот, квалитетот на услугите и сатисфакција на гостите.

ХОТЕЛСКИ УСЛУГИ

Општи информации

Бар отворен 24 часа, рецепција која работи 24 часа, весници, соби за непушачи, соби/ простории за лица со хендикеп, лифт, експресно чекирање/ одјавување, греење, клима, ресторан со мени, ресторан со шведски стол

Активности

Казино, спа, сауна, фитнес центар, масажи, солариум, игротека, турска бања, внатрешен базен (работи во текот на целата година), надворешен базен (сезонски), џакузи

Услуги

Собна услуга, сали за состаноци/ конференции, банкет сала, превоз од аеродром до хотел и обратно (се наплаќа), бебиситинг / услуги за деца, перална, хемиско чистење, пеглање, фризерско – козметички салон, ВИП простории, појадок во соба, апартман за штотуку венчани, менувачница, ручек за носење, факс, фотокопирање, АТМ машина, ноќен клуб / ДЈ, шатл сервис / превоз (се наплаќа). Бесплатен безжичен интернет во сите простории на хотелот

ramadaplaza1ramadaplaza2ramadaplaza3ramadaplaza4ramadaplaza5

 
Хотел Гарден PDF Печати Е-пошта
Хотели
image002

Адреса:Кеј Маршал Тито бр.114

Телефон:046/260261

e-mail:nfo@hotelgarden.com.mk

 

Хотел “Гарден“ е нов атрактивен хотел, сместен на самиот брег на Охридското Езеро, Хотелот е само 300 метри оддалечен од центарот на градот, во близина на неопходните комуникациски и инфраструктурни објекти, а сепак, доволно далеку за да можете да уживате во тивкото опкружување.

Сместување

Хотелот располага со: 6 еднокреветни соби,3 трокреветни, 6 соби со францускиголем лежај, 11 соби со француски мали лежаи , 2луксузни студија.

Ресторан

Во нашиот ресторан можете да ги испробате највкусните специјалитети од национална и интернационална храна. Можете да се опуштите со најдоброто италијанско еспресо  или да уживате во јадењето на прекрасната тераса во тивка атмосфера. Капацитетот на ресторанот е со 80 седишта.

 

Семинарска сала

Хотел    Гарден ги организира Вашите семинари, состаноци, работилници и разни видови бизнис активности. Располагаме со семинарска сала со капацитет до 25 лица. Истата е опремена со: проектор, платно, лап топ компјутер, табла за пишување и печатар.

  hotelgarden2hotelgarden1hotelgarden3hotelgarden4hotelgarden5

 

 

 
Хотел Градче PDF Печати Е-пошта
Хотели
logogradce

адреса:Брана Градче бб
телефон:(033) 612 222
web: www.eurohotelgradche.com

Хотел Еуро Градче е лоциран на 6 километри северно од Кочани, на падините на Осоговските планини, на самиот брег на вештачкото езеро Градче.
Капацитет за сместување и опслужување на хотелот.
Хотелот распогала со
 Капацитет за ноќевање : 70/75 лица
21 соба еднокреветни,двокреветни,трокреветни,
четирикреветни. Сите соби се опремени со бања, телевизија, wi-fi, тераса.
4 апартмани опремени со бања, телевизија, wi-fi, фрижидер,тераса
Капацитет за опслужување
Ресторан сала со капацитет до 420 лица.
4 летни тераси опремени со шанк, кујна, игротека и лежалки со капацитет од 250 до 300 лица
Конференциска сала за состаноци со капацитет до 50 лица
2 паркинг плаца
Видови на свечености и организации
Свадбени свечености, Крштевки, Родендени, Матурски, Приватни забави, Семенари, Групни сместувања, Групни еднодневни посети и Други свечености од забавен карактер.
Храна
Скара
Специјалитети
Традиционални јадења
Интернационални јадења
Риба
Домашен леб со фирна на дрва
Животински и растителен свет Животински свет
Лисица, Зајак, Ласица, Верверица, Птици, Патка, Гуска, Був, Петоросо, Риба, Крап, Клен, Црвеноперка

gradce1gradce2gradce3gradce4gradce5

 
Хотел ОК PDF Печати Е-пошта
Хотели
LLOGO-01

адреса:Лондонска 19
телефон: (02) 3067 067
web: www.okhotel.com.mk

 

Уникатно опремениот ОК Хотел е лоциран во мирен дел на градот, на 2.8 километри од центарот на Скопје. Дизајнот на овој хотел интегрира бројни современи погодности, како што се модерен фоаје бар, снек бар, продавница за подароци и бесплатен Wi-Fi интернет.

Сите соби во ОК Хотел имаат модерен и елегантен дизајн, со висококвалитетни душеци за спиење, клима уред, сеф, телевизор со рамен екран и кабловски канали, фрижидер како и современа, комфорна бања.

Хотелот има одлична поврзаност со трговските центри во градот, како и банките, економските и културните институции, музеите и спомениците и се наоѓа во непосредна близина на трговскиот центар City Mall. ОК Хотел располага со сопствен приватен паркинг, а за одредена цена на гостите на хотелот им е достапен и шатл превоз од/до аеродром.

OК Хотел е пријатен и модерен хотел, со 47 елегантни соби (Twinand Double).
Овие елегантно дизајнирани и уникатно опремени соби ги содржат сите современи погодности на една комфорна и модерна хотелска соба.

ok1ok2ok3ok4ok5

 
Ваф инженеринг PDF Печати Е-пошта
Градежништво
logovaf1 Адреса:1000, Скопје, Македонија
Телефон:+389 76 405 098
Факс:+389 75 405 271
web: www.vaf.eu.mk

ВАФ ИНЖЕНЕРИНГ - Скопје постои од 1992 година и оваа година се навршуваат 22 години од своето постоење.
Компанијата постојано се надградува со нов млад технички кадар, ги прати новите светски трендови во архитектурата и градежништвото. Изведените и проектираните објекти се доказ за квалитетот и професионалноста на нашето работење.
 

Основни дејности на компанијата се:
•  Надзор над изведбата над секаков вид на објекти
•  Изведување на објекти од високо градба, инфраструктура,реконструкции,адаптација на објекти, ентериерно уредување
•  Изведба на хидро изолации.
•  Транспорт  и утовар на градежни материјали и отпад .
•  Изнајмување на градежна опрема.
•  Занатски работи :фасади, молерај, лимарија и браварија.

Компанијата  поседува лиценца за изведба на објекти од високо градба и инфраструктура.

Во компанијата се вработени  лица со следната професионална структура:
• Архитекти
• Градежни инженери
• градеженен техничар
• економист – раководител по финансии
• Комерцијалист
• ВКВ градежни работници и мајстори
• ВКВ браваро лимари
• Молери/фасадери
• Изолатери

vaf1vaf2vaf3vaf4vaf5

vaf6vaf7vaf8vaf9vaf10

 
Термо Пласт PDF Печати Е-пошта
Резервни Делови
logotermoplast Aдреса:ул. Штипски пат бб Кочани
тел :+389 (033) 297 600;+389 (033) 297 620
web: www.termoplast.eu.mk

termoplast1termoplast2termoplast3termoplast4termoplast5

termoplast6termoplast7termoplast8termoplast9termoplast10

 
Киро Дандаро PDF Печати Е-пошта
Пакување
logokirodandaro Адреса: Градски стадион бб
Телефон: +389 47 237 448
Факс: + 389 47 223 792
web: www.kirodandaro.com.mk

Историја – 70 години компетентност и искуство
Историјата на Печатницата, која во основа е историја на графичката дејност во Република Македонија, започна на 12.11.1944 година, само осум дена по ослободувањето на Битола. Започна како занаетчиска работилница на 22 вработени, за по шест децении да израсне во современа графичка индустрија, во која егизстираат околу 200 вработени, од различни профили и звања. Во 1948 година Печатницата се трансформира во индустриско претпријатие, во кое од 1950 година е воведено работничко самоуправување. До почетокот на 70тите години има самостоен развој, по што се трансформира во Основна Организација на здружен труд „Киро Димитровски Дандаро“, во рамките на работната организација Битолски графички завод. Во почетоткот на 90 тите години, во процесот на транзиција на општествениот капитал, прерасна во Акционерско друштво, во која што форма успешно датира до денес.
Од своите почетоци, до денес Печатницата го сочува развојниот континуитет, создадени се просторни, кадровски и технолошки услови, кои му овозможуваат постојан развој и просперитет.
Печатницата денес
Со својата богата историја во производството на високо – квалитетен печат, постојаното надминување на очекувањата на клиентите, денес Печатницата се издигна на високо ниво во Графичката индустрија. Денес Печатницата ја претставува Графичката индустрија во Републиката. Работејќи по современите принципи на работење на територијата на повеќе балкански и светски држави, Печатницата ја воспостави и одржува својата долгорочна цел, а тоа е задржување на лидерската позиција на пазарот, свесно и одговорно однесување, како и професионален однос кон потрошувачите. Располагаме со најсовремена технологија, ги следиме достигнувањата на европско и светско ниво во графичката индустрија. Нудиме целосна (full service) услуга во делот на:

    Подготовка (prepress)
    Офсет печат (offset printing)
    Безбедносен печат (security printing)
    Доработка (postpress)
    Флексибилна амбалажа

Се стремиме да обезбедиме висок квалитет на нашиот производ преку користење на високософистицирана комбинација на технологии, што одговара на буџетот на нашите клиенти и на роковите поставени од нив. Се стремиме да достигнеме доверба и лојалност кај нашите кленти.
Горди сме на она што денес претставува Печатницата и работиме многу напорно таа традиција да ја одржиме, со фокусирање на она што најдобро ги задоволува потребите на потрошувачите. Горди сме на фактот што сме една од ретките компании со референтна листа на завидно ниво, која зборува сама за себе.

kirodandaro1kirodandaro2kirodandaro3kirodandaro4kirodandaro5

kirodandaro6kirodandaro7kirodandaro8kirodandaro9kirodandaro10

 
Дентал Туризам PDF Печати Е-пошта
Туристички агенции
logodentaltouris Телефон:(+389) 78 379 217
Web: www.dentaltourismmacedonia.com        

With nowadays health care costs for medical procedures it is becoming more and more difficult to find quality and affordable treatment at the same time. That is why we have created Dental Tourism Macedonia. We are a dental tourism provider in Skopje, Republic of Macedonia, having a worldwide excellent reputation for providing high quality dental care. We offer high quality services at very competitive prices, 60-80 % lower prices compared to the prices in Western Europe, USA or Australia. The high quality, the competitive prices and the good traffic connections, that is what makes Macedonia one of the best dental tourism destinations in Europe.

   From the very beginning we collaborate with the best dental clinic in Macedonia–the first private University Dental Clinical Center situated in Skopje. The Clinical center with it's location in the city center, equipped to match the latest trends, is structurally organized in a way that will provide efficient solution for any problems related to your teeth.

   The Clinic combines a great number of dental offices, operating rooms, dental laboratory and a digital radiography room which provides us with a dental x-ray.

The staff of the clinic is highly professional and educated. Our staff is composed of:

- twelf specialists,

- nine dentists,

- three dental technicians,

- two medical radiology engineers and

- eight nurses.

   Our success is guaranteed by the big number of treatments, their high quality, the quality of the used materials and by the affordable prices – you can save up to 80%.

   Dental Tourism Macedonia organizes trips for dental treatments from a first consultation and free cost estimate to the full organization of your trip, accommodation and organization of excursions in Skopje and in all the country.

Our organization offers to you complete service:

-High quality treatments;

-Specialists and dentists with decades of experience;

-Guarantee for dental implants, crowns and bridges;

-Complete organization of the trip, the accommodation and the activities during the stay;

-Free transport airport-hotel-clinic and translator during the treatments.

   One of the things that distinguish us from the other clinics is our individual approach to each patient. For each patient we prepare an individual plan for treatment by taking into consideration his wishes and the financial possibilities.

   Contact our team in order to organize your dental trip to Macedonia.

dental1dental2dental3dental4dental5

 
Тарзан ДООЕЛ PDF Печати Е-пошта
Земјоделство
logotarzan адреса: Moша Пијаде бр.1 Свети Никола
Телефон: +389 (032) 442 780
Web:www.tarzantrucks.com                        

tarzan3tarzan4tarzan5tarzan6tarzan7

tarzan8tarzan9tarzan10tarzan11tarzan12

 
ИР Транс PDF Печати Е-пошта
Водовод и канализација
logoirtrans1 Адреса: Тетово,Македонија
Телефон:+389 (044) 511 001
web: www.irtrans.eu.mk

Нашата дејност опфака, проекти од нискоградба: изведбана фекална канализација со прецистителни станици, атмосферска канализација, водоводна мрежа со изведба на резервоари за питка вода, каптажа, работи за израмнување површини, нивелирање, припрема на подлоги за ацфалтирање, бетонирање, припрема  поставка на павер елементи и др.

Комплетна изработка на пристапни патишта,  улици  и булевари со асфалтирање.

Уредување на средни зеленила и жардинјери, како и транспортни услуги во земјата и надворешен транспорт.

100-0008 IMGgalerija5galerija6galerija7galerija8

galerija9galerija10galerija11IMG 0890IMG 3111

 
МЗТ Алуметал PDF Печати Е-пошта
Железарии
logomztalumetal1 Адреса:Перо Наков бр.134 1000 Скопје
Телефон:(02) 2581 170/070 384-326
web: www.mztalumetal.eu.mk

MZT-ALUMETAL ДООЕЛ-Скопје, е специјализирана компанија за трговија со обоени  материјали : алуминиум, прохром и месинг наменети за машинска обработка.

Во нашето складиште поседуваме  материјали со врвен квалитет од западноевропско производство.

Располагаме со широк спектар на  производи во форма на: плочи, флахови и округли димензии со различни квалитети.

Напоменуваме дека располагаме и со машина за сечење на алуминиумски плочи со дебелина до 70мм така што сме во можност да Ви доставиме димензии према Ваше барање.

Нашето складиште се наоѓа во кругот на Металски Завод Тито, односно сместени сме во објектот на компанијата СВЕМЕК ДООЕЛ ( бивша алатница) на ул.Перо Наков бr.134 Скопје.

Со надеж за добра деловна соработка срдечно Ве поздравуваме.

mztalumetal1mztalumetal2mztalumetal3mztalumetal4mztalumetal5

mztalumetal6mztalumetal7mztalumetal8mztalumetal10mztalumetal11

 
Хит-Оил PDF Печати Е-пошта
Автосалон
logohitoil

 

Адреса:1220, Тетово, Македонија
Телефон:+389 (044) 351 440
Факс: +389 (044) 351 440
web: www.hit-oil.mk

Историат

Претпријатието Хит Оил, Тетово, е формирано и со својата дејност започна од 2003 год., основано од сопствениците.Главна дејност на претпријатието претставува трговијата со нафта и други нафтени деривати, а во склоп на претпријатието функционира и маркет со прехрамбени и непрехрамбени продукти.

Претпријатието располага со две бензиски станици:

- Хит Оил 1, која се наоѓа во Тетово,

- Хит Оил 2, која се наоѓа на регионалниот пат Тетово-Гостивар, односно во с.Палчиште.

- Шел Оил, која се наоѓа во Куманово.

Имајќи ги во предвид економските параметри и од нивната понатамошна анализа, може да се констатира дека Хит Оил има солидна база за потпирање на понатамошното развивање како и проширување на работниот капацитет, односно отварање на други бензиски станици со целосна инфраструктура како деловни простории, различни услуги за клиентите во рамките на претпријатието.

Темелниот основачки капитал, е целосно финансиран од сопствени средства од страна на основачот т.е. сопственикот.

.Темелни Вредности

За да се опстане во денешниот динамичен пазар на нафтени деривати во Република Македонија и реализација на предефинираните стратешките цели, неопходно е негување и развој на темелните вредности на претпријатието, поддршка од стручниот раководен тим, знаењe и залагање на вработените и примена на најсовремените технологии исто така претставуваат клучни услови за постигнување на позитивни резултати,примарно кај клиентите,
а со тоа и кај вработените и сопствениците.

Кариера

Хит Оил, како приватно претпријатие преку различни обуки, врши едукација на своите вработени кои се во директен контакт со клиентите, со цел на подобрување на услугата на продажните места. Покрај ова, Хит Оил продолжува со различни професионални обуки и на административниот кадар, овозможувајќи присуствување на различни семинари, се со цел за понатамошно развивање на претприатието.

Заштита на животна средина

Хит Оил, е претприатие кое како правно лице, со нејзиниот предмет на работа и дејствување е вклучена во сите области на животната средина.

Согласно со законската регулатива, Хит Оил е обврзано за трите постоечки објекти да има елаборати за заштита на животната средина. Во рамките на оваа обврска, за трите бензински пумпи, изработени се елаборати и се добиени согласности од Министерството за Животна Средина и Просторно Планирање. Во овие елаборати, јасно се покажува дека двата објекти на Хит Оил се со современи технички и функционални содржини, како и со предвидени мерки за заштита на животната средина.

Планови

Цел на Хит Оил, за во блиска иднина, e проширување на деловната дејност, односно отварање на уште една бензиска станица со сите адекватни објекти, како маркет за прехрамбени и непрехрамбени продукти како и мини ресторант во склоп на претприатието.

Локацијата каде што се планира градбата, се наоѓа на магистралниот пат Тетово-Јажинце.

Парцелата каде што се планира градбата е во соптсвеност на инвеститорот, односно на сопственикот на Хит Оил, Тетово

hitoil1hitoil2hitoil3hitoil4hitoil5

hitoil6hitoil7hitoil8hitoil9hitoil10

 
Блумен Гартен PDF Печати Е-пошта
Земјоделство
logoblumengarten Адреса:Бутел 1000 Скопје, Македонија
Телефон:+389 (070) 902 459
web: www.blumengarten.eu.mk

Блумен Гартен, е фирма која што опстојува долги години на пазарот, редовно ги следи сите трендови и семинари за едукација и усовршување на персоналот, со што постигнуваме одлични резултати во хортикултурната дејност. Приоритетна дејност е уредување и одржување на дворови, работни простории, како и Вашите домови, како би се чувствувале попријатно и поисполнето во прекрасниот  амбиент. Големото искуство зад нас говори за нашиот квалитет. Инспирација црпиме секојдневно и одсекаде.

Побарајте не уште денес да го направиме Вашето омилено катче уште поубаво за живеење.

- Целосно уредување и одржување на дворови

- Изработка на екибани за големо и малопродажба

- Декорирање и одржување на фонтани

- Декорирање и одржување на домови и работни простории

- и се што Ви е потребно од хортикултурната дејност

Со почит
Блумен Гартен

blumengarten-1blumengarten-2blumengarten-3blumengarten-4blumengarten-5

blumengarten-6blumengarten-7blumengarten-8   blumengarten-9blumengarten-10

 
Екстра-Парк PDF Печати Е-пошта
Бетонски Елементи
logoekstrapark

адреса:Тетово, Македонија
телефон: +389 (071) 600 620
телефон 2:+389 (070) 600 620               
web: www.extra-park.com

 

Екстра - Парк Услуги

- Бекатон Плочки

- Декорација на Вашите дворови

- Фонтани по Ваш избор

- Поплочување и разубавување

ekstrapark-2ekstrapark-3ekstrapark-4ekstrapark-5ekstrapark6

ekstrapark5ekstrapark4ekstrapark3ekstrapark2   ekstrapark-1

 
Тотал Терм PDF Печати Е-пошта
Греење и Ладење
logototalterm адреса:Среќко Пужалка бр.100 Скопје 1000  
Телефон: +389 ( 071) 625 354
web: www.totalterm.eu.mk  

Тотал Терм промовира заштеда на електрична енергија нудејќи
иновативни соларни колектори за загревање на водата.
Производството на топлинска енергија од соларни колектори е едноставно и користи неограничен и чист извор на енергија. Високата технологија и најдобрите материјали значат високи енергетски перформанси и долг век на употреба.
Соларни системи

Отворен систем
Колекторите со вакумски цевки се најдобро решение за искористување на сончевата енергија.Овој отворен систем работи по принцип на слободен пат на водата.
Овие колектори се состојат од самостојни поврзани цевки изработени од бор силикатно стакло. Вакумските цевки се со абсорбирачки и антирефлектирачки слој изработени од трослоен премаз. Отпорни се на удар од град со величина од 3,5см. Поради начинот на изработка и материјалот од кој се изработени цевките, ефикасноста на искористеноста на сончевите зраци е над 90% без оглед под кој агол паѓаат зраците. Доколку дојде до оштетување на некоја од вакумските цевки, менувањето е многу брзо и едноставно, бидејќи се врши промена само на една цевка, не на целиот систем.
Капацитетот на бојлерите е од 120-200 литри. Внатрешноста и надворешноста на бојлерот е изработена од високо квалитетен нерѓосувачки челик ( INOX ) со полиуретанска изолација со дебелина од 55 мм.
Работата на соларниот систем е контролирана од микрокомпјутерот. Истиот ги дава податоците за количината на вода во бојлерот, негова температура. Микрокомпјутерот автоматски може да го вклучи грејачот кој се наоѓа во бојлерот за затоплување на водата во зимските денови.
Составен дел на микрокомпјутерот е електромагнетниот вентил, и тој може да врши автоматско отварање и затворање на вентилот за полнење на бојлерот со вода. Во микрокомпјутерот е вклучена и сондата со која се следи температурата на водата и нивото на вода во бојлерот. КОМБИНИРАНИ БОЈЛЕРИ - - Резервоар со еден топлински разменувач или два за интеграција, изработени од висококвалитетен емајлиран челик; од 150 до 1000 литри: разменувачот на топлина на дното ја прима термалната енергија од колекторот и го загрева ладниот дел од резервоарот; и природното услојување овозможува на врвот извлекување на топлата вода до корисникот.

0daab33dcb3b18ab450810470aa77588totalterm2totalterm3totalterm5totalterm-3

totalter-4totalterm7totalterm10totalterm11totalterm-2

 

 

 
Оска-Пром PDF Печати Е-пошта
Градежништво
logooskaprom адреса: ул. Страшо Пинџур бр.3 Виница
Телефон: +389 (033) 363 841,+389 (033) 363 841
web: www.oskaprom.com 

Компанијата Оска - Пром од Виница опстојува на Македонскиот пазар повеќе од 20 години, односно од 1993 година. Сите овие години постојано вложуваме и ја прошируваме палетата на производи трудејќи се да ги задоволиме сите потреби и барања на нашите ценети потрошувачи.

Оска - Пром може да ви понуди производи од:

- Плочки

- Елементи за купатила

- Ламинантни подови

Секогаш кога се бара висок квалитет и најдобра цена, ние сме тука за Вас!

oskaprom1oskaprom2oskaprom3oskapro-2oskapro-3

oskapro-4oskapro-5oskapro-6   oskapro-7oskapro-8

 
Орион PDF Печати Е-пошта
Автосалон
logoorion

 


Aдреса: ул. Ленинова бр 26 Струмица
Телефон: +389 (034) 331 889
Mобилен: +389 (075) 235 054
Web: www.orion.eu.mk

Авто школа Орион е првата приватна авто школа во Република Македонија која е отворена во 1991 година. Како воспитно – образовна организација започна да функционира во областа на оспособување на кандидати за возачи на моторни возила од сите категории и подкатегории ( до формирањето на испитниот центар имаше сопствена испитна комисија работејќи достоинствено од 1993 до 2008) . Првиот кандидат започнал со обука на 10.04.1991 година. До сега во своето 22 годишно работење како авто школа со долгогодишна традиција и кавалитет зад себе брои околу 8000 успешно обучени кандидати за возачи преку професионална и квалитетна обука која ќе настојуваме да ја градиме и усовршуваме и во иднина.

Основач на компанијата е г-дин Трајчо Георгиев – Чачо кој од 1974 година работи во областа на сообраќајот и едукација на кандидати за возачи и несебично дава огромен придонес кон нивно развивање. До ден денес е активен и работи како член на комисија за полагање на возачкиот испит.

Од самото основање удрени се темелите на професионално работење и како такви настојуваме да ги задржиме дури до ден денешен, кога гледаме дека кон оваа работа се пристапува се по непрофесионално несериозно и аматерски. Од огромна важност за нас претставува Вашата безбедност како идни возачи и затоа апелираме до сите сериозни луѓе кои сакаат да бидат достојни возачи да размислат пред да одлучат на кого ќе му ја доверат својата доверба во совладувањето на сообраќајната вештина.

Секако дека некои ќе ве примамуваат со својата „срдечност“ или „посебно сфаќање“ за возачкиот испит. Сфаќање базирано на размислувањето само на еден поединец за тоа што значи да се биде возач. Уште повеќе ќе Ве примамуваат со шареноликоста на нивната понуда на зборови.

Не дозволувајте да бидете изманипулирани или да бидете убедувани дека работата зависи од некој друг. Не, работата, Вашата безбедност зад воланот зависи само од Вас. Ние ја истакнуваме важноста на поединецот како учесник во сообраќајот. Ја потенцираме потребата од нужното сопствено залагање за подобрување на севкупната слика за сообраќајот.

Како најстара, со најмногу искуство, како компанија- „мајка“ на многу инструктори во градот со гордост можеме да кажеме дека денес прераснавме во вистинска академија за возачи, со сопствен авто полигон и со сопствени возила за сите категории и подкатегории.

Квалитетната обука е нашиот заштитен знак

Вози БЕЗБЕДНО!!!

Вози со ОРИОН...

orion1orion2orion2orion-3orion-4

 
Норд инженеринг PDF Печати Е-пошта
Градежништво
logonordinzenering адреса: Бутелска бр 54 1000 Скопје, Македонија
Телефон: +389 (070) 640 829
web: www.nordinzenering.eu.mk

Постоиме од 1997 година, Вршиме секаков тип на ископи, како и комплетна изведба, поставување на бандери, изработка на бетонски фундаменти, и сите пропратни работи
Вршиме сечење на бетон и асвалт, припрема и монтажа на бекатон плочки, исто така нудиме и услуга со вибро жаба, вибро плоча и ваљак.

- Сите врсти на ископи
- за струја
- за вода
- за одвод
Комплетна изведба, поставување на бандери, изработка на бетонски фундаменти, и сите пропратни работи

nordinzenering1nordinzenering2nordinzenering3nordinzenering4nordinzenering5

 
Феро-Артдизајн PDF Печати Е-пошта
Железарии
logoferoartdizajn


адреса:Ул. Димо Хаџи Димов бр. 47/32 1000 Скопје
телефон:+389 (0)2/2403 727
Факс:+389 (0)2/2403 728
web:www.fero-artdizajn.eu.mk

Феро - Арт Дизајн е формирана и постои од 2007 година, како производ на нашата љубов кон уметноста, уникатноста и несекојдневните нешта.Железото со својата можност за обликувањеи изведување во најразлични форми и облици, ни беше инспирација да почнеме да креираме. Подоцна го збогативме со други природни материјали како што се дрвото, стаклото а и со помодерните материјали како што е лексанот и плексигласот.

Компанијата има релативно млад, но креативен и веќе многу искусен инженерски тим, екипа на искусни мајстори и работилница со современа опрема за обавување на нашата дејност.

Феро - Арт Дизајн има дадено придонес во уникатноста на ентериерот и екстериерот на многу домови во Скопје, Македонија и пошироко.

Можете и ви да бидете дел од нив

Со почит Феро - Арт Дизајн

fero-artdizajnfero-artdizajn2fero-artdizajn3fero-artdizajn4fero-artdizajn5fero-artdizajn6fero-artdizajn7fero-artdizajn8fero-artdizajn9fero-artdizajn10

 
Технохем PDF Печати Е-пошта
Градежништво
logotehnohem Ул. ул 7 бр 139а с. Орешани
1000 Скопје
Телефон: +389 (02) 3091 174
Факс:+389 (070) 241 448
web: www.tehnohem.eu.mk

Фирмата ТЕХНО ХЕМ доо е оформена во 2002 година од страна на сопствениците на фирмите CHEMICAL TRADING LTD од Солун (основана 1988) и КГВ доо од Скопје (основана 1991), како резултат на долгогодишната успешна деловна соработка,која пак датира од 1997 година.
На нашиот Пазар работи како ќерка фирма на фирмата VELLIS CHEMICALSод Солун, Грција
Седиштето на фирмата се наоѓа во прекрасното село Орешани, на само 7 км. од Скопје. Располага со сопствен деловен простор од 450 м2, од кои 70 м2 се канцаларии, лабораторија и пропратни простории; 220 м2 магацински простор а останатиот дел се користи како производен дел. Располагаме со сопствено транспортно средство, за дистрибуција на производите до нашите купувачи.
Дејностите на фирмата се трговија, изведба и производство.
Во делот на трговијата на нашиот пазар сме присатни и нудиме сировини и хемикалии за производство на бои, лакови и цементни производи.
Имаме широка палета на акрилатни смоли (стирен акрилат, чист акрилат, полимери и кополимери), алкидни смоли (кратко, средно и долго маслени); пигменти (железно оксидни, хром оксидни, хромни, титан диоксид,антикорозивни, флуоресцентни, јаглено црни итн. Исто така нудиме разни адитиви како што се диспергатори, антипенушавци, сушачи, згуснувачи (целулоза), пластификатори, калцум стеарате и слично.

Во делот на изведбата во градежништвото сме присатни скоро 30 години во областа на индустриски подови и хидро заштити. Даваме технички решенија и изведуваме цементни, акрил-цементни и епоксидни подови. Вршиме санација на стари и оштетени подови како и изведба на нови подови. Делот за хидро заштити се однесува на хидроизолациони заштити на база на високи еластични акрилатни премази и крути акрил-цементни наноси. Областа на делување е изведба на нови или санација на постоечки купатила, тераси, рамни бетонски кровови, темелни зидови, базени, фонтани, резервоари за вода и слично.
Производниот дел се состои од производство пред се на материјали за индустриски подови,кои самите ги вградуваме или ги продаваме како такви.
Во склопот на фирмата работи и сепарација за кварцен песок,за гранулација од 0 мм до 3,50 мм.
На располагање во матичната фирма во Солун имаме современо опремена лабораторија за испитување на квалитетот на сировините кои ги нудиме на нашиот пазар. Исто така постои можност за контрола на готовите производи на сите наши купувачи на сировини кои сакаат да го испитаат квалитетот на своите крајни производи (бои и лакови). Нашата матична фирма VELLIS CHEMICALS се нуди на располагање со својот голем капацитет на познавање на проблематиката за производство на бои и лакови, се со цел унапредување на производството на потенцијалните клиенти или решавање на било какви проблем во нивното производство.

Нашата цел е долгогодишна соработка со нашите ценети клиенти низ продажба на производи и услуги со највисок квалитет, што впрочем и го докажуваме низ сте овие долги години постоење на нашиов пазар.

tehnohem1tehnohem2tehnohem3tehnohem4tehnohem5

tehnohem6tehnohem7tehnohem8tehnohem10tehnohem9

 
Сигмаоилс PDF Печати Е-пошта
Резервни Делови
logosigmaoils адреса: Индустриска бб
1000 Скопје 
Тел.+389 (02) 2551 242
Факс. +389 (02) 2551 251
web: www.sigmaoils.eu.mk

Фирмата Сигма Оилс активно работи од 1992 година и таа е прва приватна фабрика во Македонија за производство на моторни и индустриски масла.

Се наоѓа во Источна индустриска зона - Маџари и е изградена по сите светски стандарди за производство на овој вид на нафтени деривати.

zanas6 Фирмата располага со сопствена модерна лабораторија во која секојдневно се анализираат како влезните суровини, така и излезните готови производи, производите за време на експлоатација и после нивната експлоатација, и за сите се издаваат соодветни сертификати.

Самиот податок дека за 22 год. работа во фирмата не е добиена никаква рекламација, говори за високиот квалитет на производите на Сигма Оилс.

Токму таа техничка острученост, како и секојдневната едукација преку учество на симпозиуми и добивање на печатени брошури и списанија од страна на светските производители на адитиви, фирмата Сигма Оилс одржува да котира на високо ниво со своите производи.

Сигма Оилс произведува според високите светски стандарди како што се: ISO, DIN, ASTM, SAE, API, CCMC, MIL.zanas7

Така во 2000 година добиен е сертификат за новото моторни масло Виор 4, од лабораторијата на фирмата “MAN”од Германија - еден од најголемите производители на дизел мотори во светот.

Во 2002 година Стопанската Комора на Македонија идоделува на Сигма Оилс Златна плакета за постигнати особени резулатати во зголемувањето во производството, продуктивноста и економичноста на работењето.

Денес фирмата СИГМА ОИЛС работи според стандардот за квалитет

ISO 9001:2000, добиен од страна на BSI - Лондон во 2003 год. А денес веке ISO 9001:2008 и имаме намера за воведување на стандардот ISO 14001:2004. За таа цел веќе имаме обучено лице за имплементација на ISO 14001:2004 Environmental Management System.

Самата технологија на производство на моторните и индустриските масла се одвива во стого затворен технолошки процес, при тоа нема отпадни масла, нема дестилација, а со тоа нема ни гасови, ни можност на било кој начин да се загади замјата, водата и воздухот, а со тоа и животната средина.

sigmaoils1sigmaoils2sigmaoils3sigmaoils4sigmaoils5

 

 

 
Електровин PDF Печати Е-пошта
Електрика, Материјали и Бои
logoelektrovin

адреса: ул"4 - та Македонска бригада " бр.57

телефон: +389 (078) 330 282

телефон 2: +389 (070) 671 040

web:www.elektrovin.mk

 

Електровин Дооел е компанија основана во 2009 со 100% приватен капитал. Основна дејност на компанијата е производство, трговија и услуги од областа на електроенергетиката. Вршиме комплетна изведба на електрични и енергетски инсталации како и на улично осветлување. Компанијата поседува лиценци за проектирање, изведба и ревизија на градби од втора категорија.Компанијата е организирана и располага со потребните вештини, знаење и опрема во полето на заштита на животната средина и мерење на Бучава и Емисии на штетни гасови. Мерењето на параметрите за заштита на животната и работната средина се врши со професионални инструменти. Исто така располагаме со најновите инструменти за мерење на заштитно и громобранско заземјување на нисконапонски инсталаци. Електровин ДООЕЛ Виница изработува еколошки елаборати за заштита на влијанија врз животната средина, односно Б интегрирана дозвола, елаборати за заштита од Пожар, План за заштита од пожари и други природни непогоди, Проценка на загрозеност од пожари и други природни непогоди. Поседуваме овластување за одржување, сервисирање и испитување на противпожарни апарати и стабилни инсталации за дојава на пожар. Компанијата овозможува консалтинг при изработка на еколошки елаборати. За развој на компанијата во ИНСПЕКЦИСКО ТЕЛО ги имплементиравме потребните стандарди: ISO 9001 : 2008 Системот за управување со квалитет ISO 14001 : 2004 Системот за управување со животна средина OHSAS 18001 : 2007 Системот за управување со здравје и безбедност при работа ISO 17020 : 2012 Општи критериуми за работа на различни типови на тела кои изведуваат инспекција

Електрични инсталации – Периодично испитување на заштитно и громобранско заземјување, Отпор на Јамка, Отпор на изолација, Континуитет на заштитните каблови на главните и резервните инсталации, Тестирање на склопки.

Микроклима – Mерење на Осветленост, Температура, Влага, Апсолутен Притисок, CO2, Струење на воздух.

Испитување на Амбиентален воздух–Мерење на емисија од штетни гасови (NO,NO2, NOx, CO, CO2, H2S, O2).

Визија: Посветени на квалитет и совршеност преку услуги за инсдустријата

Мисија: Ние настојуваме постојано да обезбедуваме сеопфатна услуга на нашите клиенти. Се стремиме нашите проекти да бидат завршени во рамките на буџетот.

elektrovin1elektrovin2elektrovin3elektrovin4elektrovin5

 
Аледра Дизајн PDF Печати Е-пошта
Накит
aledralogo адреса:    Ул. Петар Попарсов 19/1-1
1000 Скопје
Телефон: +389 (077) 732 386 + 389 (075) 967 041
web: www.aledradesigne.com.mk                              
 
Ве - Микс Слаткарница PDF Печати Е-пошта
Прехрамбена индустрија
 vt logo style1 ул Боривое Милошевски бр.31
1000 Скопје
телефон: +389 (02) 2549 370
web: www.ve-miks.com.mk     
 
Универзитетски Стоматолошки Клинички Центар PDF Печати Е-пошта
Здравство
logo Адреса: Ул. Мито Хаџивасилев Јасмин бб,
1000 Скопје
телефон: +389 2 320 20 22
web: www.eurmdentalcenter.mk

Почитувани

Блеснете со здрава и сјајна насмевка - Добијте услуга со врвен квалитет и тоа се на едно место.

Универзитетскиот стоматолошки клинички центар „проф.д-р Бојо Андрески„ функционира од почетокот на 2011 година.Изграден е по најсовремени стандарди и важи за еден од најдобрите во земјата и регионов.

На површина од 1000 м2 , функционираат 6 клиники :

*за болести на уста,

*болести на заби и едодонтот,

*протетика,

*ортодонција,

*орална хирургија и

*детска стоматологија и превентива.

На Kлинички центар постојано се воведуваат нови услуги ( третмани ) се со цел побезболно и посовремено лекување, ќе ги издвоиме само Ласерскиот кабинет (кој што е одличен во борбата со парадентозата и лекувањето на болестите на уста ). Тим од наши доктори обучени се за третмани за филери ( Хијалуронски и Ботокс) како и други третмани кои се користат во естетската стоматологија. Во рамките на клиничкиот центар функционира и најсовремен рентген кабинет од германско производство ( VATECH) со најминимално зрачење. Исто така имаме и сопствена заботехничка лабораторија. Клиничкиот центар располага со 32 стоматолошки стола и два ВИП кабинети опремени според соодветни стандарди и критериуми . На клиничкиот центар работат реномирани професори , асистенти и доктори со високо реноме во својата бранша. На секоја клиника одделно покрај професор , има и специјалисти стоматолози од сите области . Високообразованиот кадар како и условите за работа , но и матријалите кои што се користат го праваат нашиот клинички центар еден од најдобрите но и најпосетувани во државава.

Би сакале да Ве информираме дека како компанија со општетствена одговорност се грижиме за здравјето на сите. Во тој контекст нудиме и одредени поволности при плаќање на нашите услуги.Со голем број на компании имаме склучено договори за плаќање на рати, како и одредени попусти. Исто така секој месец клиничкиот центар на пазарот реализира маркетинг кампањи со одредни поволности и попусти.

Почитувани за повеќе информиции , како и за закажување на термин

Контактирајте не на : 078 482 062 и на 02 3 20 20 22 секој ден и сабота и недела од 08 до 20 часот ...

evropski1  evropski2  evropski3  evropski4 evropski5

evropski6  evropski7  evropski8  evropski9  evropski10

 
Колска PDF Печати Е-пошта
Шински возила
kolskalogo адреса:  Ул. Нови Велес бб
1400 Велес
Телефон: +389 43 231 398
web: www.kolska.com.mk                           

Референца:

    Друштво Фабрика за шински возила ,,Велес,, Велес основана е во 1916 год. како работилница за поправка на коли и локомотиви-ложилница. Со текот на  времето работилницата го врши својот развој и денеска прераснува во современа фабрика за поправка на патнички и теретни коли.

Друштво Фабрика за шински возила ,,Велес,, Велес ги нуди следните можности:

1. Инвестиционо и тековно одржување на патнички и теретни вагони.    
        
Патнички програм  
-    седечки коли (вагон)
-    спални коли (вагон)
-    кушет коли  (вагон)
-    моторни гарнитури
-    електромоторни гарнитури
Теретни вагони:
-    затворени вагони
-    отворени вагони                        
-    плато вагони
-    цистерни
-    вагони за кипување
-    дрезини
2. Во областа на друмскиот сообраќај
-    Појачување и промена на патос и страници
-    Зголемена носивост преку зголемен волумен
-    Можност за модификација на товарни отворени возила во фургони
3.Располагаме со пескара за пескарење и вршење услуги на разни делови и нивна основна заштита и завршно фарбање
4. Современа  фарбара
5. Располагаме со солиден машински парк кој овозможува изработка на разни делови по пат на механичка обработка, режење како и изработка на полесна процесна опрема и изработка и монтажа на лесна челична конструкција по однапред изготвена техничка документација. Како и сечење и виткање лимови на копир апарат, апкан преса и маказа.

6. Од областа на заварувачки работи нудиме квалитет на заварување со приложен атест и тоа:
-    Електрозаварување
-    Алуминиумско заварување
-    Аутогено заварување
7. Слободно лиење на мали и средни делови во калапи од обоени метали
8.  шпренгување на лиснати федери за теретни камиони и леки коли, разни земјоделски алати (копачи, лопати, српови, ралници и друго)

9. Контејнери за изнесување на смет со волуменски капацитет
-    Волумен од 5м3
-    Волумен од 7м3

Со почит

 kolska1  kolska2  kolska3  kolska4  kolska6

 kolska5  kolska7  kolska8  kolska9  kolska10

 
Фергошпед PDF Печати Е-пошта
Транспорт
logofergosped

Адреса : ул. Ѓуро Ѓоновиќ бр. 73
Телефон: +389 (02) 3123 059
web: www.fergosped.com.mk      

Друштвото за шпедиција, транспорт, трговија и услуги "Фергошпед" ДООЕЛ Скопје, е друштво со тим со големо долгогодишно искуство во работењето во рамките на шпедицијата, увоз, извоз, организирање, транспорт и логистика, кое е формирано 2010 година. Седиштето на фирмата е во Скопје, но поради потребите на Нашите клиенти, имаме претставништво и во Куманово - Табановце.

Фергошпед е фирма која постојано расте во сите погледи благодарение на тимот со кој што располага, со големи искуства, вештини и професионалност. Главна дејност на фирмата е квалитетно посредување во царински постапки, како и давање консултации во врска со истите и посредување во секаков вид на транспорт. Нашите вработени со своите искуства, вештини и напорно работење, придонесуваат за зголемувањето на квалитетот на нашите услуги и постојан раст во професионалноста во нашето работење.

Фергошпед Ви стои на располагање за најбрзо, квалитетно и ефикасно справување со Вашите потреби за сите видови царински постапки и транспортни услуги.

Шпедитерски услуги

Наша цел е да Ви овозможиме професионална изработка на целосната документација која Вам Ви е потребна за поефикасно извршување на Вашата дејност. Брзо, квалитетно, доверливо, спроведување на царинските постапки, логистички консултации, преглед и подготовка на целокупната документација за конечно увозно или извозно царинење на Вашите стоки.

Транспорт

Организираме секаков вид на транспорт збирни пратки од сите дестинации, навремено пристигнување зависно од потребите сместување во царински склад до конечно завршување на постапката.

За Вашите потреби Ви стоиме на располагање. Услугата внатрешно царинење, увоз - извоз, складирање, можете да ја добиете на целата територија на Р. Македонија со поставени подружници во Скопје, Куманово - Табановце.

Одбирајќи не за партнер Вие добивате квалитет, брзина, професионалност и профит во работењето.

Се надеваме дека и Вие ке бидете во листата на наши референтни почитувани коминтенти.

FERGOSPED1 fergosped2 fergosped3 fergosped4 fergosped5

 
Атлас Оли Комерц PDF Печати Е-пошта
Професионален Алат
megabrend
Моб. + 389 76 444 770
тел.  + 389 22 58 16 00
факс + 389 22 55 60 50
web: www.megabrend.info

Фирмата АТЛАС-ОЛИ КОМЕРЦ Скопје ги нуди следниве производи и услуги од брендовите:

ATLAS COPCO AIRPOWER Belgium – Стабилни Компресори, Сушачи, Линиски Филтри, Резервоари и др.

DOOSAN PORTABLE POWER Belgium – Подвижни Компресори и Генератори, Пикамери со прибор, Набивачи

KJ POWER Turkey - Генератори

RODCRAFT Germany – Пневматски Алати и Опрема за сервисни работилници

CP USA – Пневматски Алати

EKOM Slovakia – Компресори за стоматологија

STANLEY BOSTITCH USA – Пневматски Алат за ковање шајки

POWERS EUROPE USA – Гасни Алати за ковање шајки во бетон со прибор

ECCO FINISHING Sweden – Опрема за фарбање и пескарење

ROXELL Belgium & ABBI AEROTECH– Опрема за исхрана, поење, ладење, греење и вентилација за фарми

PET POWER PRODUCTS USA – Вакуум опрема за домашни миленици

*** Заменски делови за компресори, масла, линиски филтри, десиканти, сервисни сетови и прибор ***

e-mail: ebuymkbiz@gmail.com

megabrend1  megabrend3  megabrend5   megabrend6  megabrend8

         megabrend2  megabrend4  megabrend7  megabrend9  megabrend10  

 

 
СУГС Арсени Јовков PDF Печати Е-пошта
Образование
logoarsenijovkov адреса: Костурска бб, Скопје  
телефон: +389 (02) 2611-195 / +389 (02) 2613 – 066
web: www.arsenijovkov.edu.mk
 
Жито Ориз PDF Печати Е-пошта
Прехрамбена индустрија
logozitooriz адреса:ул. Индустриска бр. 1  
2330 Кочани
Телефон:+389 (033) 279 - 755 (централа) (033) 279 - 758 (комерција)
web: www.zitooriz.com.mk
 
Финестра - Бау PDF Печати Е-пошта
Алуминиум и ПВЦ профили
Finestra1 адреса:Продажен салон: ул Петар Манџуков бб / Бутел, 1000 Скопје  
Производство: улица 1 с. Бразда / 1000 Скопјe
Телефон:+389 (02) 2666 136
web: www.finestra-bau.mk
 
Ем Дизајн PDF Печати Е-пошта
Мебел
logoemdizajn адреса: Благоја Стефковски бр. 156, Скопје  
телефон: +389 (02) 521 - 562
web: www.emdizajn.com.mk
 
Млекара Милком PDF Печати Е-пошта
Прехрамбена индустрија
milkomlogo адреса; с.Ногаевци Градско Велес
телефон +389 (043) 251 811
web: www.mlekaramilkom.eu.mk
 
Изворче Монтесори PDF Печати Е-пошта
Образование
montesori адреса: ул Никола Тесла 116
1000 Скопје
телефон: +389 (020 3094 783
web: www.montessori.mk

 

 
Алусет PDF Печати Е-пошта
Алуминиум и ПВЦ профили
logoaluset1 адреса:ул Ферит Бајрам 8а - Бутел 2
1000 Скопје
Телефон: +389 (02) 2643 475
факс: + 389 (02) 2643 475
web: www.aluset.mk

АЛУСЕТ е претпријатие специјализирано за производство на пластични и алуминиумски прозорци и врати со оригинални профили од Германија Алупласт со 5 и 6 комори со 2 и 3 диктуни. Бела и кафена дрво емитација. Прозорците можат да бидат од сите димензии и видови што се: (.кружни, квадратни, триаголни, итн) MACO механизам што го прави заклучувањето лесно и совршено. Прозорците можат да бидат произведени со и без ролетни , со две стакла и три термо-изолирани стаклa, прозорците можат да бидат со различни бои и ниско - енергетски, кој ги отстранува сончевите зраци, докажана отпорност на температури во сите сезони од годината, во зависност од побарувачката на клиентите и стакло може да се полнат со гас (Аргон).
со кој имаме долгогодишна и успешна соработка. Бренд кој ни нуди искуство, квалитет и професионалност во секој поглед од работата.

Дваесет години искуство во одредена област го гарантира квалитетот на нашата работа.

АЛУСЕТ ДООЕЛ беше една од првите компании во Македонија кој започна да се бави со дизајн, производство и монтажа на алуминиумски и PVC изградба.

Во соработка со водечки европски компании за 20 години, одговара на барањата на нашите клиенти во поглед на квалитет на изградба, испорака и монтажа. Нашата цел е продуктивноста, ефикасноста, организација, комуникација и успешност.

АЛУСЕТ е претпријатие специјализирано за производство на пластичнии и алуминиумски прозорции и врати со оригинални профили од Германија Алупласт со 5 и 6 комори со 2 и 3 диктуни, бела и кафена дрво емитација. Прозорците можат да бидат од сите димензии и видови: (кружни, квадратни, триаголени, итн). MACO механизам што го прави заклучувањето лесно и совршено. Прозорците можат да бидат произведени со и без ролетни, со две стакла и три термо-изолирани стаклa, прозорците можат да бидат со различни  бои и ниско - енергетски, кој ja отстранува сончевата енергија, докажана отпорност на температури во сите сезони од годината, во зависност од побарувачката на клиентите и стаклата може да се полнат со гас (Аргон) .

10-годишна гаранција на квалитет и трајност

aluset1aluset2aluset3aluset4aluset5

aluset6aluset7aluset8aluset9aluset10

 
Т - Динамикс PDF Печати Е-пошта
Информатички решенија
tdynamics адреса: Мит. Теодосие Гологанов бр.28а
1000 Скопје
web: www.t-dynamics.com

Т-Динамикс е компанија за трговија, услуги и консалтинг од областа на маркетинг процесите, мултимедијалните услуги, информатичката технологија и услуги, 3Д дизајн и бизнис менаџмент. Нашиот тим има за цел да овозможи иновативен и ефикасен пристап кон планирањето и имплементација на решенија за сите категории на корисници.

Т-Динамиксви нуди неколку концепти, услуги и производи кои ќе ви помогнат во реализацијата на вашите цели.

1. Безбедносни надворешни мемориски носители на iStorage Програмата.

- Заштитени USB Флеш Драјвови со 256-bit хардверска инкрипција;
- Заштитени Хард Драјвови со 2.0 USB конекција и 128-bit хардверска инкрипција од 250GB, 500GB, 1TB и 4TB;
- ProFilm Gray - Сив рекламен проекциски панел за излози;
- ProFilm Transparent -Транспарентен рекламен проекциски панел;
- Дизајн, креирање, уредување и финална обработка на документи во Word, Excel, PowerPoint, OneNote;
- Превод на материјали од англиски јазик, креирање, уредување и финална обработка на документите;
- Аудио, видео и фото обработка на материјали;
- Графичка и 3Д обработка со креирање, уредување и финална обработка;
- Електронска обработка и објавување и промоција на книги и материјали на www.amazon.com во Kindle Reader верзија;
- Веб услуги и поддршка.
- Подготвка на развоен и маркетинг план, реализација на онлајн и директни истражувања на фокус групи, анализа и предлог стратегии;
- Концепт, креирање, подготовка и реализација на бизнис и промотивни настани со техничка и промотивна поддршка на маркетинг материјали и пакети;
- Анализа на побарувањата и спецификациите, дизајн на документи за предлози и понуди, бизнис договори со имплементација на интер-национални легални заштити и консалтинг при реализацијата.

2. Рекламни транспарентни панели

3. Апликативна обработка на документи, реклами, решенија и дизајн

4. Бизнис консалтинг

Контакт податоци:
Т-Динамикс ДООЕЛ Скопје
Друштво за трговија, услуги и консалтинг
Ул. Мит. Теодосие Гологанов бр.28/а, 1000 Скопје,
Македонија
Тел: +389 2 615 3551
Моб: +389 75 770 792
Е-маил: info@t-dynamics.com

1a2a621952

diskdt 1tdynamicsFlashdriveHardDriveMS-Word-2-icon

 
Рекордс Трејд PDF Печати Е-пошта
Музичка продавница
logorecords1
1000 Скопје
Тел : +389 (02) 6149-149
web:www.recordstrade.eu.mk

Голем избор на македонска музика, ширум Македонија во сите наши продажни места.

Продажни места

Скопје
1.ГТЦ - Југотон
- 1/2 Југотон
- Мистер Компани
2.ТЦ Рамстор -ТНТ Маркет
3.ТЦ Бисер -цд шоп АББА
4.ТЦ Лептокарија - Супер Тобако
5. Стара Чаршија -Македонско Катче
6. Веро 2 -Моби Арт
7. Центар - Книжарница Култура
- Книжарница Матица 1,2
8. Аеродром TAV -Office Plus
Куманово
1. Книжарница - Херби
Радовиш
1. Книжарница - СО-НИ
Струмица
1. Книжарница -Култура
Битола
1. Центротрејд
Охрид
1. ZZ Top
2. New Tobaco
3. Книжара Просвета
Струга
1. Креденец - Хотел Дрим
2. Книжарница Клио
Кичево
1. Вемакс тобако

stalaza galerija2 galerija3 galerija4 rectrej1

 
Стрмош PDF Печати Е-пошта
Земјоделство
strmos адреса: ул Стрмошки пат бб
Пробиштип
Тел.+389 (032) 483 043
Факс.+389 (032) 483 043
web: www.strmos.com.mk
 
Ракал Пласт Инженеринг PDF Печати Е-пошта
Алуминиум и ПВЦ профили
rakalplast
1000 Скопје
Тел.+389 070 430 275
web: www.rakalplast.eu.mk
 
Мастеса Медика PDF Печати Е-пошта
Здравство
mastesa адреса: УЛ.Народен фронт 35/4
1000 Скопје
Тел. +389 (02) 3229498
Факс. +389 (02) 3229498
web: www.mastesamedika.eu.mk

Постоиме од 2004 година, грижејќи се за здравјето и потребите на нашите пациенти.

Во чекор со времето и технологијата,ги следиме сите новости и семинари во медицината стекнувајќи се со сертификати и лиценци кои што ни помагаат во тековната работа, за полесно изнаоѓање и утрдување на проблемот кој што го имаат нашите пациенти.

Беспрекорно функционираме како тим:

Др. Македонка Попова Спасеска доктор по општа медицина и дипломиран хомеопат

Мед. сестра: Менче Недева – дипломирана мед. сестра

РАБОТНО ВРЕМЕ :

понеделник ,среда и петок од 08-18ч

Вторник и четврток од 08-17ч

mastesamedika mastesamedika1 mastesamedika2 natural-oils IMG 4663

 
Перпласт Компани PDF Печати Е-пошта
Производи од Пластика
s5 logo адреса: с. Фалише
1220  Тетово
Тел. +389 (044) 335 495
Факс. +389 (044) 335 495
web: www.perplastkompani.mk                                
 
Сика PDF Печати Е-пошта
Прехрамбена индустрија
sikalogo1 адреса:ул Воин Драшковиќ бр 1
1000 Скопје
Тел.+389 02) 204 30 80
Факс.+389 (02) 205 09 21
web: www.sika.com.mk
 
Млекара Маврово PDF Печати Е-пошта
Прехрамбена индустрија
mav Адреса: Бул. Асном 4/1 - 6                         
Скопје
телефон: +389 (0)2/3134 519
web: www.mlekaramavrovo.com.mk
 
Лакшми PDF Печати Е-пошта
Средство за чистење
New Picture Адреса: ул.Качанички пат бб   
пош. фах.545 Скопје 1001 Македонија
телефон: +389 (02) 2440 207
web: www.laksmi.com.mk
 
Алегриа Евент PDF Печати Е-пошта
Евенти
alegrialogo адреса: бул Илинденска бр 65
1000 Скопје
Телефон: +389 (072) 722-072 +389 (077) 715 060
web:www.alegriaevent.eu.mk

uslugialegria

alegria2 alegria3 alegria4 alegria5 alegriaflizuri2

 
Фи Бау PDF Печати Е-пошта
Градежништво
fibaulogo Адреса: Солунски Атентатори Гемиџии бр 100/2
Тетово
телефон: +389 (044) 333 765
web: www.fibau.com.mk

Компанијата ФИ-БАУ се занимава со градежништво ( изведба на објекти по принципот „Клуч на рака“ ) и со изведување на други градежни работи. ФИ-БАУ е единствен производител во Македонија на дистанцери кои се користат при изведба на бетонски елементи, ѕидови носачи и разни бетонски конзоли.

Третата дејност на компанијата е трговија со градежни материјали, санитарии, железарија, електроматеријали...
ФИ-БАУ е претставник на италијанска компанија која на македонскиот пазар нуди елементи што се користат во градежништвото (винкли, сврзувачи за оплата, кајли,...). ФИ-БАУ е основана во 1995 година од браќата, Фејзо и Ибраим, од чии имиња произлезе и името на компанијата, заедно со германскиот збор bau, што значи градба. Фирмата е лоцирана во селото Палатица, оддалечена два километри од автопатот Тетово – Скопје, покрај реката Вардар, на површина од 5000 м2 .


Станува збор за семејно претпријатие кое постепено ја зголемува пазарната активност, бројот на ангажираните работници, машинскиот и возниот парк, како и обемот на превземените и изградените објекти. Постојаното инсистирање на развојот придонесе и за перманентно зголемување на ефикасноста и квалитетот во работењето на компанијата. На македонскиот пазар ФИ-БАУ е единствен производители на неколку елементи од градежната опрема, таканаречените дистанцери, кои преку сопствена дилерска мрежа, ги продава и во Албанија, Бугарија и Косово.


Денес ФИ-БАУ е реномирано и веќе познато на пазарот друштво за градежништво, кое има осум постојани вработени, Во 2010 година компанијата пушти во употреба нов погон, со капацитет од 15.000 парчиња дистенцери на ден.

fibauzanas fibautrgovija fibautrgovija3 Kajli fibautrgovij2

fibauproizvod5 fibautrgovija4Proizvod 1 2 Proizvod2 fibaulogo

 
Урбан План Конструктион PDF Печати Е-пошта
Градежништво
URBAN PLAN CONSTRUCTION  - LOGO

Адреса: ул.Јане Сандански бр 64Тетово
телефон: +389 (044) 550 333
web: www.upc.eu.mk

Урбан План Конструктион ДОО е основана во 1992 година под името SHAZA КОМЕРЦ. Сериозен и професионален пристап во своето повеќегодишно работење е препознатлива карактеристика на оваа компанија во регионот и пошироко. Визија и стратегија за одгледување во стабилна и профитабилна компанија започна со првиот спроведен проекти, со план да се прошири капацитетот во земјата и во странство во иднина. Иднината на компанијата се гледа во инвестирање во современа технологија, како и следење на глобалните трендови во градежништвото. Фирмата располага со високо едуциран стручен тим составен од архитекти со А и Б сертификати, градежни инженери, хидро-инженери, механички инженери, геодетски инженери, економисти и правници. Така опремени, компанијата обезбедува услуги во неколку градежни полиња.

Сопственик и генералниот Manager Mr. Sejdi Shahsivari

Фирмата ѓи поседува следниве меѓународни стандарди: ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 и OHSAS 18001:2007, што е уште поголем поттик за постигнување на висок квалитет на услугите кои ги обезбедува

Високоградби:
- Изградба на станбени комплекси;
- Изградба на спортски сали;
- Изградба на училишни згради;
- Изградба на сите видови на трговски центри.

hirurskapocetna klinikatetovo4 kozle pat1 ideenproekt4

 
Махап PDF Печати Е-пошта
Прехрамбена индустрија
vt logo style2 адреса:    Ул.   Страшо Пинџур бр 37
с. Јосифово Валандово  2460
Телефон: +389 (34) 383 009
факс + 389  (34) 383 009
web: www.mahap.eu.mk                                         
                 
 
Иго-Пер 2007 PDF Печати Е-пошта
Алуминиум и ПВЦ профили
igo-per2007
   
адреса: фирма:
ул.Александар Македонски бб.
и изложбен салон:
ул. 1ви Мај бр.22
7500 Прилеп
телефон: +389 (48) 410-845
web: www.igo-per2007.com.mk
 
Дента Ес PDF Печати Е-пошта
Здравство
dentaes адреса: ул Иван Козарев 53   
1000 Скопје
телефон: + 389 (02) 2 772164
web: www.dentaes.eu.mk                                    
 
Андора PDF Печати Е-пошта
Прехрамбена индустрија
andora адреса: ул. Три Чешми, Ваташка 31А
2000 Штип
телефон: 032 304 304
web: www.andora.eu.mk

Фирмата “АНДОРА” ДООЕЛ Штип постои од 2006 год. И активно е присутна на нашиот пазар со понуда на високо квалитетни адитиви и зачински смеси за производство на сите видови сувомесни производи.Компанијата се занимава со Увоз и трговија со адитиви,зачини, ароми и се друго за потребите на месната индустрија.

Во склоп на нашата понуда е исто така и технолошка поддршка за производството од наши технолози со извонредно големо искуство во преработката на месо и месни производи.

-Функционални смеси за ињектирање за чадени меса.

-Функционални смеси за сите видови на шунки.

-Функционални смеси за кутирање за сите видови варени и чадени производи.

-Саламури за маринирање и саламурење на свежи меса.

-Функционални смеси за трајни производи.

-Средства за осолување и зачини за суво месо(пршут).

-Колоранти ,колор стабилизатори и заштита на производот.

-Емулгатори за мастна и кожена емулзија.

-Емулгатори,стабилизатори и зачини за паштета.

-Ароми

-Зачинети и декоративни маринади и панади.

-Полиамидни црева за виршли.

andora-proizvod1 andora-proizvod2 andora-proizvod8 andora-proizvod9 andora-proizvod11

 
Делфин Транспорт PDF Печати Е-пошта
Транспорт
delfintransport адреса: Ул. 16 Македонска Бригада број 2 локал 10 Скопје
телефон: ++ 389 (0)2 3 109 005  
Моб: ++ 389 (0)70 245 815                       
web: www.delfintransport.com.mk
 
Вип Травел PDF Печати Е-пошта
Туристички агенции
viptravel адреса: УЛ.11-ТИ ОКТОМВРИ БР.86 ЛОК.6         
1000 Скопје
телефон: +3892 6 15 15 10
Факс: +3892 6 15 15 11
web: www.viptravel.mk
 
Колос-комерц PDF Печати Е-пошта
Резервни Делови
адреса: бул.Октомвриска Револуција 34
Куманово
телефон: (031) 437 115
телефон 2: (031) 437114
 
Салса PDF Печати Е-пошта
Текстил
адреса: ЈНА 18
Куманово
телефон: (031) 411 232
 
ФК Металург PDF Печати Е-пошта
Фудбалски клуб
fkmetalurg адреса: ул 16-та Македонска бригада бр.18   
1000 Скопје
телефон: 3287-697    3287-697
web: www.fkmetalurg.com.mk
 
Детска Градинка Кочо Рацин PDF Печати Е-пошта
Образование
kocoracin адреса: ул Козара бр.26А
1000 Скопје
телефон: 3178-789; 3178-805  
web: www.gradinkakocoracin.com.mk
 
Кобра PDF Печати Е-пошта
Алуминиум и ПВЦ профили
kobra
web: www.cobra.com.mk
 
Аква Дејон PDF Печати Е-пошта
Производство
akva dejon адреса: УЛ.27 БР.1-А, Н.ИЛИНДЕН
1000 Скопје                                                       
телефон: 02/2573488
web: www.akvadejon.eu.mk
 
Елтис-компани PDF Печати Е-пошта
Резервни Делови
elitscompani адреса: Никола Парапунов 3-а лок.51/1           
1000 Скопје
телефон: (02) 3061 086
телефон 2: (02) 3067941
web: www.eltiscompani.com.mk
 
Апартмани Цвек - Ровињ PDF Печати Е-пошта
Туризам
cvek web: www.private-accommodations-rovinj.com     
 
Рудници Бањани PDF Печати Е-пошта
Вадење камен за градежништво
rudnicibanjani адреса: c.Кучевиште
1000 Скопје
телефон: +389 2 2666 021
Факс:     +389 2 2666 021                      
web: www.rudnicibanjani.eu.mk
 
Мебел Ацевски PDF Печати Е-пошта
Мебел
mebelacevski Адреса: Ул. Скупи бб
1000 Скопје
телефон: 02 3090 900
web: www.mebelacevski.com.mk
 
Елан PDF Печати Е-пошта
Производство на пелени
elan адреса: Ул. Јуриј Гагарин ББ                            
Берово 2330
телефон: 033/471-586
web: www.elan.com.mk
 
Амбалажа кабран PDF Печати Е-пошта
Пакување
 kabran адреса: Индустриска б.б.
телефон: (043) 414 898
web: www.ambalazakabran.com.mk                
 
Женска Алијанса PDF Печати Е-пошта
Организации
zenskaalijansa                     
web: www.womensalliance.mk
 
МФМ PDF Печати Е-пошта
Федерација
mfm
web: www.mfm.com.mk                                        
 
ГМЦ PDF Печати Е-пошта
Технички Преглед
gmc адреса: T.Ц Олимпико Виско приземје локал 19
1000 Скопје
телефон: +389 70 270671   +389 70 328082 
web: www.gmc.com.mk
 
Делфина Турс PDF Печати Е-пошта
Туристички агенции
delfinaturs адреса: Битпазарска 22                                    
1000 Скопје
телефон: (02) 3211 878
телефон 2: (02) 3233093
web: www.delfinaturs.com.mk
 
Универзал PDF Печати Е-пошта
Текстил
univerzalskopje Aдреса: ул.1 бр.132 с.Љубин,
Сарај
1000 Скопје
телефон: 02/2057-046
Факс: 02/2057-046
мобилен: 070/439-113              
web: www.univerzalskopje.com.mk                
 
Уник Стон PDF Печати Е-пошта
Градежништво
uniquestone Aдреса: Т.Ц.Бисер, Аеродром
1000 Скопје
Тел.+ 389 78 285 231  + 389 78 392 812     
web: www.uniquestone.com.mk
 
Термо Логик PDF Печати Е-пошта
Водовод и канализација
termologik ул. Скупи 22/2
1000, Скопје
Тел.+ 389 2 30 911 00
web: www.thermologic.com.mk
 
Ритам Трејд доо PDF Печати Е-пошта
Материјали за Мебел
ritamtrejd ул.Женевска бр.3
1000, Скопје
Тел.+389 2 2040 572
Факс.+389 2 2040 572           
web: www.ritamtrejd.com.mk
 
Петров - FFQ PDF Печати Е-пошта
Прехрамбена индустрија
petrov ул. Индустриска бб
1430 Кавадарци                                               
Телефон: +389 43 419 007
Факс: +389 43 415 469
web: www.petrov-ffq.com
 
Центар за компетенции и сертификација PDF Печати Е-пошта
Организации
cks ул. „Васил Ѓорѓов“ бр. 22-29                           
1000 Скопје
Телефон: +389 2 3228 760
Факс: +389 2 3228 760
web: www.cks.com.mk
 
Карнер PDF Печати Е-пошта
Автосалон
carner. Ул. Лондонска бр. 17 (Тафталиџе 2)
1000 Скопје
Телефон: +389 02 3122 822
Факс:+389 02 3061 668
web: www.carner.com.mk
 
ВСК PDF Печати Е-пошта
Резервни Делови
vsk Бул. Јане Сандански 36 влез 4 локал 3        
Населба Аеродром
1000, Скопје
Телефон: +389 2 2400 878
Факс:     +389 2 2400 041
web: www.vsk.com.mk
 
Симит Шпед PDF Печати Е-пошта
Шпедиција
simitsped Адреса: с. Башино
Велес
Телефон: +389 (43) 233 532                             
Фах: +389 (43) 233 534
web: www.simitsped.com.mk
 
Оли Шпед PDF Печати Е-пошта
Шпедиција
olisped Адреса: Антон Велковски 24, с.Стајковци       
1000 Скопје
телефон: +389 (02) 2553 952
Факс:+389 (02) 2553 952
web: www.olisped.mk
 
МБ-Инц PDF Печати Е-пошта
Железарии
mb-inc Адреса: ул. Козјачка бб                                   
1300 Куманово
телефон: +389 (31) 452 595
web: www.mbinc.com.mk
 
Интер Пласт PDF Печати Е-пошта
Обработка на челик
interplast Адреса: ул. Ѓурчин Кокале 7                         
Скопје
телефон: +389 (02) 2520 640
web: www.interplast.eu.mk
 
Општина Зрновци PDF Печати Е-пошта
Општини
opstinazrnovci Адреса: Илинденска бб Зрновци                        
Кочани
телефон: +389 33 353 102
Факс: +389 33 353 105
web: www.zrnovci.gov.mk
 
Гринтех PDF Печати Е-пошта
Рециклирање на пластика
greentech Адреса: Романија б.б  
1000 Скопје
телефон: ++389 (02) 2532 743                        
Факс: ++389 (02) 2532 743
web: www.grinteh.com.mk
 
Геталдус PDF Печати Е-пошта
Оптики
getaldus Адреса: Маршал Тито 56
(локација: пред Камен мост)
1000 Скопје
телефон: ++389 (02) 3115 607                       
Факс: ++389 (02) 3211853
web: www.getaldus.com.mk
 
Фитомонтинг PDF Печати Е-пошта
Градежништво
fitmonting Адреса: ул.Никола Парапунов Ц9/1
1000 Скопје
телефон: ++389 2 306 44 77
Факс:++389 2 306 18 46
мобилен телефон: 070 206 934
web: www.fitomonting-vsk.com.mk
 
Еуро Хемикал Дооел PDF Печати Е-пошта
Фармација
eurohemikal Адреса: ул.Никола Парапунов бб, Комплекс Макотекс
1000 Скопје
телефон: ++389 2 3076 781
Факс:     ++389 2 3062 124
мобилен:075 45 49 46
web: www.eurohemikal.eu.mk
 
Босна Лек PDF Печати Е-пошта
Фармација
bosna-lek Адреса: Бул. Партизански Одреди 101                      
1000 Скопје
телефон: +389 2 30 90 230
телефон 1: +389 2 30 90 240
Факс: +389 2 30 90 255
web: www.bosnalijek.eu.mk
 
Агроопрема PDF Печати Е-пошта
Резервни Делови
agrooprema Адреса: ул.Јани Лукровски бр. 5/5
1000 Скопје
телефон: +3892 3174 035
фах:+3892 3174 037
web: www.agrooprema.com.mk

Постоиме од 1993г како приватно трговско друштво во почеток со основна дејност трговија со резервни делови од програмата на FAP, MERCEDES, TAM, INDOS и сервисирање и поправка на виљушкари од програмата на INDOS.

POBEDA, MIN, BALKANKAR, LITOSTROJ за во следниот период да TOYOTA, KOMATSU, MITSUBISHI, NISSAN, YALE, TOM, HYSTER, JUNGHEIRICH, BOSS и останати виљушкари без разлика дали се дизел, бензински, плинско - бензиски или електрични. Имаме оспособени луѓе за изведивање на работите кои се ветерани во областа која ја работат.

Работите на демонтажа и монтажа ги изведуваме на терен кај странката а поправката на деловите и агрегатите ги вршиме во нашата работилница и само во исклучителни случаи виљушкарите ги транспортираме во сервис кога зафатите за работа го бараат тоа.

Делуваме брзо, квалитетно и технички издржано. Работиме по норматив за работа кој е изработен на база на нашето долгогодишно искуство стекнато во сегашната фирма и фирмите во кои претходно сме работеле.

Со дејствивањето на терен странките се ослободени од обврската да го транспортираат виљушкарот во сервис со што се заштедуваат финансиски средства. Резервните делови ги увезуваме од Словенија, Хрватска, Србија, Бугарија, Грција и од останатите земји од ЕУ.

agrooprema1

 
Амикофарм PDF Печати Е-пошта
Здрава Исхрана
amicofarm адреса: ул. Народен фронт бр. 5/4-3
Скопје 1000 Македонија
Телефон:+ 389 2 60 91 766
Факс:+ 389 2 60 91 766
Мобилен:+ 389 78 363 889
web: www.amicopharm.mk
 
Хотел Сириус PDF Печати Е-пошта
Хотели

 

sirius

адреса: Маршал Тито б.б.

телефон: (034) 345 141

телефон 2: (034) 345143                                      

web: http://www.hotel-sirius.com.mk

 

 

Повеќе...
 
Студентски Сервис PDF Печати Е-пошта
Канцелариски Материјали
studentski servis адреса: Бул. Јане Сандански 63/7
Скопје 1000
Телефон: +389 (2) 3213229
Факс: +389 (2) 3220661
Мобилен: +389 (70) 276109
web: www.studentskiservis.com.mk
 
Хотел Капри PDF Печати Е-пошта
Хотели

kapri      

адреса: Довлеџик б.б.

телефон: (047) 256 500

локација: на пат за Пелистер             

web:                                             

 

Повеќе...
 
Вила Силија PDF Печати Е-пошта
Хотели

 vilasilia 1  

адреса: Востаничка 30

телефон: (02) 2735 562

телефон 2: (02) 2736603

локација: во близина на МВР                             

web: http://www.hotelvilasilia.com.mk

 

 

Повеќе...
 
Хотел Коцарев PDF Печати Е-пошта
Хотели

hotel kocarev

адреса: нас.Св.Еразмо
Охрид
телефон: (046) 260 004
телефон 2: (046) 263482
локација: кај црквата Св. Еразмо             
web:   http://kocarev.g6host.net

 

Повеќе...
 
Хотел Макпетрол PDF Печати Е-пошта
Хотели

hotel makpetrol struga

адреса: с.Калишта
Струга
телефон: (046) 797 466
телефон 2: (046) 702 598                         
web: http://hotels.makpetrol.com.mk

 

Повеќе...
 
Хотел Макпетрол PDF Печати Е-пошта
Хотели

hotel makpetrol mavrovo

адреса: с.Маврово
телефон: (042) 489 022                          
web: http://hotels.makpetrol.com.mk

 

Повеќе...
 
Хотел Томче Софка PDF Печати Е-пошта
Хотели

tomce sofka

адреса: Градски Парк б.б.
Скопје, локација: Градски Парк
телефон: (02) 3117 250; (02) 3128 468; (02) 3165 247
моб: 070 396 476    

Повеќе...
 
Хотел Грин Центар - Хилтон PDF Печати Е-пошта
Хотели

green centar hilton

адреса: Гоце Делчев 45
Гостивар
телефон: (042) 213 597
телефон 2: (042) 222600                         
web: http://www.gchilton.com

 

Повеќе...
 
Игротека Бабалу PDF Печати Е-пошта
Игротеки
babalu адреса: Црвена Армија 20
место: Скопје
телефон: (078) 337 677
телефон 2: (078) 449466
локација: нас.Кисела Јабука                    
web: www.babalu.com.mk

 

 
Мк Екопак PDF Печати Е-пошта
Пакување
mk ekopak

 

1000, Скопје
Тел.+389 (47) 52 52 52   +389 (70) 35 05 44      
web: www.mkekopak.com.mk 

 
Фамод PDF Печати Е-пошта
Електрика, Материјали и Бои
famod

адреса: бул.В.С.Бато 5

место: Скопје

телефон: (02) 2431 100

телефон 2: (02) 2431105

локација: Ново Лисиче, спроти големата пошта

web: www.famod.mk

 
Апартмани Цвек PDF Печати Е-пошта
Хотели
apartments cvek web: www.private-accommodations-rovinj.com
 
Интер Монди PDF Печати Е-пошта
Мебел
интер монт 1200 Тетово
Тел.+389 44 800 244
Факс. +389 44 481 122
web: www.intermondi.com.mk
 
ДТ Публик Шпедиција PDF Печати Е-пошта
Транспорт
publik spedicija

Адреса 1: ул.Перо Наков бб
Управна зграда МЗТ
Телефон: +389 (0)2  2549 863
Адреса 2: Аеродром Александар Велики - Скопје
Карго центар- 3-та барака
Телефон: +389 (0) 2581 120
web: www.dtpublik.com.mk       

 
Пржо Битола PDF Печати Е-пошта
Автосервис
przo адреса: Ул.Индустриска
7000, Битола
Тел.+ 389 047 224 555
Факс. + 389 047 224 555
web: www.przo.com.mk

...ПРЖО БИТОЛА, компанија во Македонија, која Ви нуди професионалност,многу забава, авантура, адреналин возбуда, хотелско/хостелско сместување,  авто сервис, авто салон, авто пазар, картинг, се на едно место и со единствена цел...да ги задоволиме Вашите потреби и очекувања...!!!


АВТО СЕРВИС ПРЖО

Авто Сервисоте основан и започнува со работа во 1982 година, основан од страна на Ивановски А. - Пржо.

Наши принципи во работата се професионалност, чесност, квалитет, услуга и задоволен клиент.
Сервисот е опремен со компјутерски машини за штелување на преден и заден трап на лесни и комби возила, машини за компјутерско балансирање на тркалата на возилата, машини за промена на гуми, опрема за електронска дијагностика на возилата(BOSCH) и воедно монтираме италијански плински системи.

АВТО САЛОН ПРЖО
-Автосалон за продажба на возилаод повеќе брендови со можност на одложено плаќање на кредит, лизинг и по договор
Информации  047224 555
ч 070/207-336

КАРТИНГ ПРЖО
-Картингкој има два вида професионални картинзи и картинг стаза за да можете да уживате во возбудливото денско и ноќно картинг возење.

Работното време е од 09 до 01 часот

АВТО ПАЗАР ПРЖО

-Авто Пазаркој работи секоја Недела од 08:30 до 14:30 каде можете да најдете голем број на половни возила.

Мотел, Хотел, Хостел ПРЖО

-Изнајмување на соби, Мотел, Хотел, Хостел
Хотелско сместување во Битола, комплетно опремени апартмани за ноќевање или подолги престои, јавете се и закажете термини...ќе бидете пријатно изненадени од љубезната услуга и високиот квалитет кој ќе Ви биде понуден...ПРЖО БИТОЛА

Нудиме 1-креветна, 2- креветни, 3-креветна, 4-креветни соби.
Секоја соба поседува WC, кабловска ТВ
и безжичен интернет

За подолго изнајмување нудиме попусти по договор на тел: 070207336, 047224 555

 

Контакт телефони: 047/224 555, 070/207 336

przo1  przo2  przo3  przo4  przo5

przo6  przo7  przo8  przo9  przo10

 
Мак Доорс PDF Печати Е-пошта
Мебел
mak doors с. Сарај
1000, Скопје
Тел.+389 2 2035454 ; +389 2 2050787      
web: www.makdoors.com.mk 
 
КД Фондови PDF Печати Е-пошта
Инвестициски фондови
кд фондови адреса:ул. Македонија бр. 13Б
1000 Скопје
Тел.+ 389 2 60 90 300 ; + 389 2 60 90 301
Факс. + 389 2 60 90 302
web: www.kd-fondovi.mk
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Објавете ги Вашите попусти или промоции на www.Bizns.eu.mk БЕСПАЛТНО, без никакви провизии и скриени трошоци, бесплатното останува бесплатно засекогаш !
Кликнете тука и објавете !

...следете ги сите новости со само еден LIKE


[X] Веќе кликнав LIKE
Изработено од Acvilla Corp