log in

КОМПАНИИ ПО ДЕЈНОСТ

Хортена

hortena logo

Адреса: ул. Браќа Миладинови бр.17/ц/2, Струмица
Ул. Ленинова бр. 103, Струмица - Цвеќара и Канцеларии за ХОРТЕНА
Село Просениково, Струмица - Магацин
Ул. Климент Охридски бб, (Кванташки пазар) Струмица - Магацин
Телефон: +389 (0)34/326 240 - Хортена
+389 34 326 461 - Цвеќарница ВИДАЛ
+389 70 310 439 - Цвеќарница ВИДАЛ
+389 70 214 017 – Хортена
Е-маил: hortenasr@yahoo.com,
vidalstr@yahoo.com,
vidal@hortena.com.mk

Работно време:Пон - Саб од 08:00 до 21:00

web

      ОПИС                

Компанијата ХОРТЕНА се занимава со:

- Производство, откуп и извоз на земјоделски производи ( зеленчук и овошје )
- Подружница: Цвеќарница ВИДАЛ

Хортена е земјоделска компанија позната по своето производство на овошје и зеленчук. Основан во 1994 година во Струмица, југоисточна Македонија. Хортена денес е еден од најголемите извозници на овошје и зеленчук во земјата. Со долгогодишно искуство и посета на фер занаети, компанијата е целосно запознаена со глобалните трендови во производството на овошје и зеленчук, особено барањата на пазарите на ЕУ за најновите сорти на производи и методи за пакување.
Главните активности на Хортена се производство на разни овошја и зеленчук. Компанијата има производствени полиња (фарми) на неколку локации низ целата земја. Производството е од стакленици, но и од отворено поле. Фармите се користат за производство на земјоделски производи според договорот со своите партнери. Главните производи кои ги произведува Хортена се зелка (зима, пролет и кинески), лубеници и дињи, моркови, но исто така и произведува значителна количина пиперки. Покрај редовното производство, честопати компанијата произведува одредени производи кои се усогласени со напредни со своите партнери. Покрај производството, Хортена тесно соработува со своите подизведувачи (локални земјоделци), каде што го стимулира и надгледува процесот на производство и на крајот ги купува производите и ги подготвува за извоз.
Главните пазари на Хортена се: Шведска, Данска, Швајцарија, Германија, Полска, Австрија, балтичките земји (Латвија, Литванија и Естонија) Унгарија, Чешка, Русија, Белорусија, Украина и балканските земји (Србија, Херцеговина, Бугарија, Грција, Албанија и Црна Гора).
Производството на овошје и зеленчук на компанијата е глобално ГАП-сертифициран и нивниот капацитет за пакување е сертифициран од HACCAP. Hortena, исто така, има SA8000 сертификација на општествена одговорност.

Мисија и Визија
Сигурноста, ефикасноста и задоволството на клиентите се основни принципи на Хортена. Со континуирано исполнување на овие цели и инвестирање во најновите технологии, компанијата има за цел да биде глобално признат бренд за неговата здрава и хранлива храна !!!

    ГАЛЕРИЈА           

 

Хортена

     МАПА                 

Печати